søndag den 5. december 2010

Sådan må det være at være dement!

Jeg kan godt huske det fra sidst, jeg havde et ørebarn. Man bliver uendeligt nøjeregnende med sin søvn. Nærmest perfid. Jeg kan huske præcist, hvornår jeg er blevet vækket i nat. Jeg ved, det er hver time, jeg ved, jeg har været oppe 4 gange og gå rundt med Aske, og jeg ved, at Jens har været vågen en enkelt gang af det. Pludselig lyder det med høj, lys barnestemme i mørket: Skal du ha hjælp til noget, mor? Og lige der, midt i natten, smelter mit hjerte af to slags kærlighed til mine to forskellige børn. Det ene i mine arme, så lille og tryg hos mig, det andet i min seng, vågen af larmen og i sit treårige hjérte fuld af kærlighed til lillebror.

Men disse nætter har sin pris. Når jeg går i bad, kan jeg ikke huske, om jeg har vasket hår. Jeg fylder i tørretumbleren, og går så uden at tænde den. I sidste uge var vi i IKEA, og hele 3 gange måtte Carsten fortælle, at han skulle ud om aftenen. Hver gang kom det som en helt ny oplysning for mig. Det er rigtig skræmmende at huske så dårligt. Jeg trøster mig med, det nok går over igen, når jeg engang får sovet. Den tid, den glæde!

5 kommentarer:

 1. Sender dig lige en medfølende tanke. Jeg har 7-9-13 ingen øre-børn, men véd hvor vigtig nattesøvnen er for at man kan fungere, så jeg kan sgu godt forstå hvis du ikke kan huske fra næse til mund.
  God bedring til de 2 små, og god søvn til dig snares, forhåbentlig! Vi er nogle her i blogland der savner dine farvestrålende og kreative indlæg!! ;-)
  Ha' en rolig nat (krydser fingre).
  Kh. Jane

  SvarSlet
 2. Ja, jeg savner sgu også mig selv. Det er næsten det værste... Pusten og farven er bare gået lidt af ballonen efter en måned på den her måde. Men I'll be back!

  SvarSlet
 3. Oh yes hvor jeg kender den der fornemmelse af at man muligvis på et tidspunkt glemmer sigselv et sted. Tsk tsk!
  Begge mine er drenge er ørebørn - og damn-it det er hårdt. Både for ungerne og de voksne.
  God bedring med ham... (og dig, hehe)!
  Kram og peace, T

  SvarSlet
 4. Ja det går over !! Kan huske, at jeg altid havde kvalme dengang af søvnmangel og knap kunne løfte armene for at hænge vasketøj op.

  Hold k... en sød unge. Mit hjerte ville være smeltet på stedet og flydt ud over det hele.

  SvarSlet
 5. ...men du overkommer tilsyneladende en masse, på trods! DIY-bibliotek, pakkeleg, pakkekalender, indlæg på bloggen næsten dagligt. Derudover må der jo være meget, som vi andre ikke ser; aftensmad, børnehygge, vasketøj, opvask... Jeg håber, at du også tænker på dig selv, og gør det, DU har lyst til... så du kommer helskindet ud på den anden side...

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!