fredag den 5. november 2010

Noget så sjældent...

...som en boganmeldelse fra min hånd. Eller en anbefaling, er det vel nærmere. En kraftig opfordring. Kald det, hvad du vil, men tag og læs Anna Skyggebjergs bøger Zen for Mødre og Super mor.

Igår skrev jeg et indlæg om min eftermiddag, der forvandlede sig fra mareridt til drøm og at tryllestøvet var gult og blåt som kun IKEA laver det. Well, den opskrift er helt min egen, men som det ofte er med den slags virkelige succeser, så er den stærkt inspireret. Det huskede jeg, da jeg læste alle de dejlige kommentarer (og tak for dem!) Jeg huskede pludselig noget, jeg egentlig bare har implimenteret. Nemlig bøgerne af Anna Skyggebjerg. Det er så sjældent, jeg læser noget, jeg i den grad tager til mig og gør til mit eget, på den måde, som jeg har gjort med Annas bøger. Faktisk så meget, at jeg knap kan huske, hvad der er hendes, og hvad der er mit. Så kan man da vist tale om en How-To bog, der virker!
Jeg kan ikke længere huske, hvilke af de praktiske fifs, der er hendes, og hvilke, jeg selv fandt frem til, og det er måske heller ikke så vigtigt. Hvad der til gengæld er virkelig vigtigt er den følelse, hendes bøger efterlod mig med. Da jeg læste dem, var jeg for nylig blevet Enlig Mor, og kæmpede en brag kamp for at finde mine egne ben og holde dem på jorden med den sære kasket på. Annas bøger gav mig kort sagt lov til at gøre tingene på min måde. De er støvsuget for løftede pegefingre om den rigtige måde at være en god mor på. Bøgerne gav mig det sidste skub til at gøre det, der virker for mig, og se stort på, hvad verden så ellers tænker om det.

Nu er jeg ikke længere enlig mor, men nogle dage er jeg det i praksis. Og så endda til op til 3 børn. Det er nok til at gi selv den bedste sved på panden, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke ser frem til de dage! Men når skyerne af selvynk over at min kæreste arbejder på skæve tidspunkter letter, så kan jeg igen huske, at jeg faktisk godt kan selv. Jeg skal bare huske det allerbedste, jeg har læst i de bøger: at jeg skal gøre det, der virker!

Uanset, om du er enlig mor eller ej, så vil jeg på det allervarmeste anbefale dig at læse bøgerne. De indeholder både helt konkrete nede-på-jorden-tips til, hvordan man letter sin egen hverdag, men også en livsfilosofi, jeg kan li:

Gør det, der virker!

Nyd dagen!

3 kommentarer:

 1. Den bog mangler bare SÅ meget i mit liv!! Tak for tippet!! :-D
  Ha' en lækker weekend!
  Kram fra Jane

  SvarSlet
 2. Og bemærk, at inde på hendes blog kan man købe bøgerne til virkelig gode priser!

  SvarSlet
 3. Jøps, det kan du lige tro jeg bemærkede! Det må vist blive en (tidlig) julegave til mig selv, tror jeg!!

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!