torsdag den 4. november 2010

En s(l)ingle mors bekendelser...

Engang i fordums tid var jeg noget så flatterende som Enlig Mor. En pudsig titel, ikke? Både så trist og så stolt. For at gøre en ualmindelig lang historie kort, så gik jeg i intens identites-definitions-mode og tænkte RIGTIG meget over den titel. Jeg arbejdede målrettet og bevidst på at få det allerbedste ud af situationen, og det står for mig som en af de mest intense perioder i mit liv. Den varede kun et enkelt år, men damn, jeg lærte meget om mig selv. Det er svært at rangliste sådan en læring, for hvad er vigtigst at kunne? Jonglere barn, vasketøj, indkøb, job, 20 km på cykel i snevejr, madlavning og Kat-tid? Eller at indse, dybt i sit hjerte, at man kan selv. Helt selv?

Under alle omstændigheder, så lærte jeg mig at ændre planer på et splitsekund. At tage bestik af situationen og lynhurtigt få det bedste ud af den. Jeg lærte mig en masse praktiske fifs til, hvordan man får en dag til at hænge bare nogenlunde sammen. Jeg kan med stolthed berette, at INGEN af de fifs står i Den Store Encyklopædi For Mødre Med Tjek På Tingene med undertitlen: Sådan Bager Man Økologiske
Speltboller Af Surdej Og Hjemmemalet Mel. Nej, de står nærmere i Håndbogen For Mødre Med Lort På Styret. Med undertitlen: Sådan Forvandler Du Lort Til Lagkage.

Et af de fif trak jeg op af hatten idag. Min kæreste har været på arbejde hele mandag, til FCK-Babselona kamp tirsdag, og hvad var det igår? Noget, der på en eller anden måde gjorde ham ukampdygtig; jeg kan sgu ikke engang huske, hvad det var. I dag har han så været rigtig syg. Hvad gør en træt mor med et ammebarn på 5 måneder, der efterhånden suger godt på reserverne og en 3 årig teenager? En 3 årig, der kan skrige og pyldre sig gennem en eftermiddag, hvis han fornemmer, en voksen ikke er på toppen og dermed tilgængelig.

Hun tager i IKEA med ungerne og sælger turen som et restaurant-besøg. 70 kr og et par timer senere var eftermiddagen gået til  alles fulde tilfredshed. Baby har siddet i slyngen hos mor, 3 årig har leget og været på restaurant, og vigtigst: haft en god eftermiddag uden skæld-ud,  mor har shoppet gavepapir med hjerter (kærlighed ved første blik) og kæresten har haft ro i huset. Tal om en win-win!

Nyd dagen!

11 kommentarer:

 1. hold da op du forstår at få styr på tingene....
  :) også til alles fordel :)
  ta´r hatten a´ ville nok selv være gået i panik
  kh

  SvarSlet
 2. Ihhh. Engang imellem kan jeg bare blive så fantastisk inspireret af enlige mødre (eller de, der som dig HAR været). De kan bare et eller andet. Noget vi andre kunne lære så meget af. Prioritere så bare fanden og virkelig få noget fra hånden. Hvad er det lige med jer???
  Tina.

  SvarSlet
 3. Tak:) Ja, jeg er ikke bleg for at sige, at jeg er rigtig stolt af den evne. (At jeg så virkelig forstår at prioritere opvask og vasketøj fra, det er jeg knap så stolt af...) Det pudsige er, at jeg ligesom skal huske mig selv på, at jeg sagtens kan selv. Så får vi en god dag. Ellers kommer jeg til at spilde dagen på at irritere mig over, at der ikke kommer nogen og hjælper mig:)

  SvarSlet
 4. Haha, herhjemme er IKEA også børnenes ynglings udflugtsmål :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes sgu ik' du har lort på styret. Du har helt vildt styr på lortet! Klap dig selv på skulderen

  SvarSlet
 6. Jamen, hvor er du bare genial!! Jeg havde nok aldrig tænkt så langt, men det er sgu da det man skal gøre. Sad for en måneds tid siden i samme situation (syg mand og børn der ikke ligefrem samarbejdede), og lige dér kunne jeg godt have brugt en masse af dine enlig-mor-fifs!! Måske du skulle udgive en bog!?? ;-)
  Ha' en lækker dag, og jeg synes sgu osse du skal klappe dig selv helt vildt på skuldrene (begge to, helst)!
  Kram fra Jane

  SvarSlet
 7. Jeg læste faktisk en bog med masser af fifs... Kan bare ikke lige huske, hvad den hed, men den var GOD! Dårligt fif herfra, kan jeg godt se...

  SvarSlet
 8. Det er hende her:) Hun er virkelig god!!

  http://blog.annaskyggebjerg.dk/

  SvarSlet
 9. Hej

  Den bog har jeg også læst (og jeg er ikke enlig mor), men hun er rigtig god.
  og du er for sej.

  Cille

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!