torsdag den 4. november 2010

DIY på hæklet lysestage

Andre har hæklet lysestager før mig. Puk har en fin DIY til hvordan man laver grannystripes om et glas, så jeg vil supplere med denne, der viser, hvordan du hækler en slags skal til et lille glas. Opskriften kan justeres op og ned i størrelse efter hæklerens forgodtbefindende. Spørg endelig, hvis der er noget, der er uklart.

God arbejdslyst
Jeg har brugt dette: hæklenål nr. 3 og genbrugsgarn, der passer til. Man kan finde MEGET godt bomuldsgarn i genbrugsbutikker, selvsagt til gode priser. En stage fra Tiger. De har 3 stk for en tier, og så får man et ualmindeligt effektivt duftlys med. Glasset passer gudskelov også til et fyrfadslys!

 
Jeg har lavet en 'magic ring' og hæklet den med 6 stangmasker. Man kan også bruge den gode gamle 'hækl 5 luftmasker, lav en ring og hækl 6 stanmasker i ringen'. Jeg har bare forelsket mig lidt i den ring der, for når man lige har taget på det, så er det nemt, og resultatet bliver bare lige den tak pænere. Jeg slutter af med et 'slipstich' Youtube er din ven, når du skal lære at hækle! Eneste ulempe er, at nødder som mig snakker både engelsk og dansk hæklesprog i én fiks pærevælling.
På næste omgang starter jeg med en enkelt luftmaske, for at få højde til at lave flere stangmasker. Herefter hækles der 2 stangmasker i hver maske, så jeg har 12, når omgangen er slut. På billedet herunder ses den enkelte luftmaske, jeg hækler inden hver omgang. Og de 12 stangmasker.

På næste runde hækler jeg igen 2 stangmasker i hver, så jeg ender med at ha 24 masker. Sidste runde i bunden er en runde på 24 masker med fastmasker. (Damen i linket har vist været ude i noget hækle-bondage. Det er ikke nødvendigt!)
Så er bunden færdig, og jeg hækler nu bare runder med stangmasker (24 i hver runde) til jeg synes, det er højt nok. Husk nu en enkelt luftmaske til at starte med. Det ligner noget, der er løgn, til det kommer på glasset, men sådan skal det altså se ud.

Hæft ender, tænd lys ogNyd dagen!Posted by Picasa

2 kommentarer:

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!