lørdag den 15. oktober 2011

Nå så man skal ikke græde over spildt mælk?

Men det gør jeg altså!

Jeg er nødt til at stoppe med at amme, og det er FORFÆRDELIGT! Intet mindre! Det kommer sig af, at jeg har fået tilbud om at tage med Ryslinge Højskole til Berlin i uge 43, og det vil jeg jo frygtelig gerne. Men jeg havde sgu ikke set det ramme mig som et tog, det med det ammestop.

Jeg græder og græder og græder. Næsten lige så meget som Askefisen. Aj, ret skal være ret, jeg tror faktisk, jeg græder mere end han gør. Det føles som en cyklus er sluttet - da mælken i sin tid løb til var processen også ledsaget af salte tårer og tanker i ring.

Hvad er det, der er så trist? Knægten er jo over 1½ år og spiser røde pølser! Jeg ved det ikke... det er bare forfærdeligt. Som en narkoman på afvænning skriger hele min krop efter at lægge ham til - bare én sidste gang. Bare én gang mere. Min krop gør ondt og mit hoved kværner: Ingen skal længere bruge mig. Ingen skal længere bruge min krop til noget. Min krop er bare min nu.Hvad skal jeg med den krop? Den er hærget og misligeholdt efter to fødsler og lange amninger. Det er som at få en arm revet af. Ingen har brug for mig mere. . . . Her starter båndet forfra...


Velmenende mennesker foreslår mælkestoppiller, men jeg tager min straf med ømme babser.

For meget drama? Som sagt er han jo altså mere end 1½ år og spiser røde pølser. Måske for meget drama, men jeg forsvarer mig overfor mig selv med, at det jo faktisk er en livsmåde gennem 4½ år, der er slut fra NU af. Et barn, en unge, har levet af mig for sidste gang i går morges kl. 6. Jeg skal til bare at være mig i min krop igen, og det er svært. Det er hunde svært! Jeg har altid oplevet moderskabet meget dyrisk. Min krop ved, hvad den skal gøre, ok måske ikke ved den første fødsel, men så i sekundet da Jens lå på min mave. Derfra var jeg et dyr med en unge. En tiger, der passer på sit afkom. Instinkterne tog fuldstændig over, og det skete igen allerede ved Askes fødsel. Jeg husker ikke så meget af den, fordi den gik så stærkt, og var så intens, men min krop vidste, hvad den skulle gøre. Ligesom amningen igen skete helt naturligt. Det var voldsom overvældende at blive et dyr fra det sekund, ungen lå på min mave. Men jeg har været mor-dyret lige siden, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal stille op med mig selv.


Tak! Det hjalp!

Og nu til the plus side:

Drinks i rå mængder, med paraplyer og hele svineriet. (Hvis man da stadig kan få det efter alle disse år?)

Hårfarve! Det ved jeg, man kan få, men jeg ved ikke, hvad der er moderne?

Ptalater og parabener i læssevis. Bring it on, jeg ved, det er umoderne, men jeg glæder mig sgu til at ku bruge makeup uden dårlig samvittighed!

Den der tattoo, jeg har lovet mig selv for ... mange år siden. Altså én mere;) Altså... jeg har faktisk to, jeg gerne vil ha lavet, men lad os nu se, hvordan det går. Jeg har en formodning om at tusser efterhånden er blevet umoderne, men jeg er kold. Jeg skal ha mit sømandshjerte med MOR i banneret!

Flere plusser ved sådan et ammestop? Kom med dem, jeg trænger!8 kommentarer:

 1. Man kan stadig få skønne farverige drinks, Tattoos er ikke yt ej heller hårfarve ;-)
  God fornøjelse på højskolen :-)

  SvarSlet
 2. Pjyuwha! Tattoo it is! Og drinks! Og hårfarve:)

  SvarSlet
 3. Et plus mere: Taknemmelighed over at have fået lov! (altså ved ikke rigtig om det giver mening)
  - Og åbenbart en tur til Berlin!! Viel Spass!!

  SvarSlet
 4. lige det kender jeg så godt.. jeg er dog ikke stoppet med at amme.. men jeg vejer for og imod,et stop .. lige nu er det stadig et skal ikke, og håbet det nok i sig selv igen.. og pt er mælken ved at svinde...men det er svært.. altså jeg har været gravid eller ammet siden marts 05. og ja min sidste ammebarn, spiser da både syltet hvidløg og salt lakris.. og godt med brunsovs.. men nogle gange er forsvinder vi bare ind i vores symbiose og hygge ammer..

  SvarSlet
 5. flere fordele:smukke, smarte kjoler, der ikke deles på midten, så ammebarnet kan komme til! uhm, dét er altså også herligt!

  SvarSlet
 6. Hej Kat

  Hvorfor tænker du at du skal stoppe amningen? Er det ikke kun en uge du skal være væk? Med mindre dit barn afviser dig totalt, når du kommer hjem, kan du sandsynligvis bare genoptage amningen.
  Knus og held og lykke, hvad du end vælger!

  SvarSlet
 7. Plusser: mere sexet undertøj, ingen ammeindlæg, ingen mælkedryp i badet, lækkert tøj der ikke behøver kunne deles på midten.
  Dit barn skal nok klare sig!! ;) Og vil i øvrigt have lettere ved at skabe bånd til andre mennesker når I ikke længere er i osteklokken sammen, og så er der det med sproget... det vil udvikle sig endnu bedre når sutterefleksen ikke er så meget i brug mere.. (taler af erfaring fra mit job som dagplejer)
  Men jeg kender dine tanker. Jeg fødte mit første barn i juni 2004, og ammede 11 måneder, andet barn født april 2006 og ammede 10 måneder, tredje barn født februar 2010 og ammet 10 måneder - så du kan nok se det også har været en boble af graviditet og amning de sidste mange år, og ja for fanden, den sidste aften jeg havde besluttet mig for at NU var det sidste gang jeg skulle amme, sidste baby, sidste tosomhed, sidste hyggestund...., da tudede jeg.... og følte mig som verdens dårligste mor, men hey, pigen klarede sig faktisk, smil ;) hun blinkede ikke engang. Jeg fik ikke ondt, mælken var der efterfølgende 1 måned, men ingen ømhed.
  Men det er en epoke der er slut, men se det som en gave at du HAR KUNNET amme!! Ikke alle får den chance. Mælken du ammer med nu giver heller ikke det store bidrag til dit barn mere, det er en hyggestund i har sammen , men rent ernæringsmæssigt kan du vist lige så godt stikke ham et glas sød eller letmælk ;)

  For mit eget vedkommende dengang skulle jeg bare erkende at mit barn/børn var blevet store nok til at jeg måtte give slip, og lade dem komme videre i deres udvikling.
  Nyd din tur på højskolen med nyt og lækkert hår, smart i tøjet og nup en drink med de andre. God tur!!
  Tanker herfra.

  SvarSlet
 8. Rikke-rikketankestrejf..
  jeg ved du siger det for at trøste.. men det meste af det du siger er der ikke belæg for..
  sproget udvikler sig fint fint.. også selvom barnet har sutterefkleksen i behold. i bedste fald træner amningen mundmundmoturikke.

  der er stadig næringstoffer og antistoffer til barnet i mælken.. ko mælk er tilpasset til kavle( men nogle mennesker trives fint med at drikke det) modermælk er tilpasset børn..

  barselsklokke og 2somhed og morsyge og evnen til og skabe bånd til andre har intet med amningen at gøre men noget med barnets personlighed.

  udskyld inblandingen kat.. jeg kunne bare ikke lade være..

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!