mandag den 6. september 2010

Peace!

5 kr og en formiddag senere, så har Jens en ny jakke til børnehaven. Jeg er fuldstændig vild med den selv, og jeg tror, han bliver det samme. Alligevel sidder der en lille skygge og hvisker ting i mit øre. Ting, der handler om at lade børn udvikle egen identitet gennem påklædning. At lade dem være en del af gruppen, af fællesskabet. At lade dem dyrke ting, man ikke selv bryder sig om. Jeg ved ikke engang, hvilke ting, det drejer sig om for tiden. Cars? Thomas Tog? Er jeg meget egoistisk, når jeg ikke klæder ham i Peter Plys fra top til tå, selvom jeg ved, han elsker ham? Er det vigtigere for mig, at udleve min egen smag og forfængelighed? Jeg ved, mange gør det samme som jeg, men det gør det jo ikke ok? Hvad tænker I?
Published with Blogger-droid v1.5.8

14 kommentarer:

 1. Jeg tænker, at jeg hader Peter Plys, Spiderman, Batman, Byggemand Bob og den slags. Så derfor har min søn kun haft det som nattøj og hjemmesko...
  Jeg synes det er en tæske cool jakke. Har du selv lavet peacetegnet? Det er bare så fedt!!!

  SvarSlet
 2. Hejsa :-)

  Havde faktisk svoret, at jeg ALDRIG ville købe NOGET SOM HELST med nogen form for disney/helte og lign. figurer.

  Nu har jeg så alligevel gjort det....et sengesæt med Spiderman, som jeg HADER. Men knægten synes det er "Riiiimelig coooool, dér" ;-)

  Men tøj, nej! Der sætter jeg grænsen! Jeg sværger!

  SvarSlet
 3. PS: Bare rolig - han skal nok udvikle sin egen tøjsmag og identitet. Nyd det, mens det er dig der bestemmer!

  For tro mig....snart er du i forhandlinger, så begynder han at nægte bestemte farver, og så kommer teenageårene, hvor han gør det stik modsatte af, hvad du synes ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, jeg nyder det i fulde drag! Og han ber jo selv om fx en trøje med en snegl, og ikke en trøje med Peter P. Og... ahem... de der trøjer skal han nok få af alle mulige andre!

  Ja, jeg har selv lavet peace-tegnet, det tog lidt tid, men det var tiden værd:)

  SvarSlet
 5. Jeg er vokset op med at den der betaler, er den der bestemmer - og ja, han skal nok få sin egen smag - lige pludselig, en eller anden dag.
  Fed jakke - Love and harmony baby!!

  SvarSlet
 6. Arh ja, godt argument! Den der betaler, bestemmer:)

  Anne: Jeg har syet strimler af farvet stof sammen, tegnet et peacetegn, og applikeret det helt almindeligt med vliesofix. Gir det mening? Eller skal jeg lave en lille hurtig tut?;)

  SvarSlet
 7. jaaa tut lyder hyggeligt, hvad end det er :)

  SvarSlet
 8. Feeeed jakke!

  Hjemme hos os har de et par trøjer med actionhalløj på, men de får dem kun på når de udtrykkeligt beder om det.

  Jeg kan bedre med actionfiduserne som Star Wars end Peter Plys, som virkelig giver mig kryb, når han er plastret ud over noget beklædning.

  Kh
  Mette Marie

  SvarSlet
 9. Kat har virkelig haft brug for dig i dag. En veninde har nemlig bedt mig lave et peacetegn på en t-shirt. Kommer tut tut tut snart? :)

  SvarSlet
 10. Anne: det kan være dagen idag skal gå med en bette tut. Må da ku finde noget at applikere på:)

  SvarSlet
 11. Den jakke er supersej!
  Rasmus havde en lang periode med Peter Plys, men han har vist ikke haft noget tøj med ham på. Til gengæld har han haft et par trøjer med Spiderman, selvom han aldrig har set eller læst noget om ham. Det er ren påvirkning fra børnehaven! Han har et par Star Wars bluser, men det er fordi moderen godt kan lide SW ;-)
  Men hans yndlings bluser er dem jeg har applikeret hhv 5 og R på - for "dem har min mor lavet" som han sigee :-)

  SvarSlet
 12. Tak, jeg er også super godt tilfreds med den. Vi var i H&M igår, og Jens fik øje på en Spiderman dragt. Han hev mig hen for at se den, og jeg konstaterede måske lidt for tørt: ja, det er en Spiderman-dragt. Og drengen kigger op på mig og siger: Nå, skal vi gå videre mor?

  Men det ændrer sig nok, når han har været lidt længere i børnehaven...

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!