onsdag den 1. december 2010

DIY biblioteket tager form og en appel om hjælp

Kære allesammen!

Sådan lige bortset fra, at Aske er småsyg og har snot i ørerne, så han vågner hver (jeps, der blev sagt HVER) time om natten, så går det fremad med DIY biblioteket. Jeg har skrevet med en masse bloggere, og fået lov af alle, jeg har snakket med. Og så har jeg gjort mig tanker. Mange tanker. Kloge tanker, tror jeg, men det skal I være med til at afgøre for mig. Manglende søvn er jo ikke ligefrem kendt for at fremme realitetssansen, vel!

Jeg har undersøgt lidt på mulighederne for simpelthen at lave et krea-forum. Jeg ved, der allerede findes et par stykker, men der er ingen af dem, der appellerer til mig. Jeg vil ha BILLEDER og lækkert layout, bling bling og lir, vil jeg;) Men sådan et forum er ikke gratis, og jeg har nul komma nul penge at putte i. Jeg er sikker på, jeg kunne få nogen til at annoncere på sådan et site, så det kunne financiere projektet, men der er dælme mange timer i det. Jeg lægger dem gerne, jeg skal bare ha en fornemmelse af, at det ku være en succes.

Jeg er med andre ord ikke helt klar til at springe ud i at lave sådan et site. Endnu, for jeg er samtidig helt vild med tanken om at ha sådan et. Både fordi, jeg synes, det mangler, men også fordi jeg virkelig godt ku tænke mig at arbejde i det. Beslutningen er derfor truffet: jeg laver DIY-biblioteket til en blog. Der kommer forhåbentlig flere features end bare en samling, men alene at få dem samlet, bliver fedt.

Min vision med det der site-forum er blandt andet, at det skal være et dynamisk sted at mødes om vores interesse for æstetik, at skabe, at hjælpe hinanden, at vise frem, at inspirere og lade sig inspirere. En blog er lidt mere statisk, men kan være en prøveballon for et forums-site. Hvis der er den dynamik, som jeg har en ide om, så er det et meget godt pejlemærke for, at der kan være en tilpas stor aktivitet på sitet.

Derfor, kære damer (og mænd?) appellerer jeg nu til jer:

Har I en god ide til et navn til bloggen med danske DIYs og andet godt fra krea-skuffen?

Har nogen lyst til at lave noget af det layout, jeg ikke selv kan finde ud af? (Jeg har selv layoutet denne blog so far, så det ku gi et prej om, hvor langt mine evner rækker)

Har nogen lyst til at lave en header? De der overskriftsdimser? Blinkies? Andre knapper og dippedutter?

Har nogen flere forslag til, hvad sådan en blog skal indeholde?

Jeg skal nok samle alle DIY's (jeg er godt igang) og få dem kategoriseret, og jeg har da også lidt andre ideer på bedding.


Jeg er usandsynlig spændt på, om I overhovedet har lyst til at deltage, eller om der mere 'bare' er interesse for at bruge? Der er intet pres fra min side, men jeg har en oplevelse af bloggere som et venligt folk, der gerne hjælper, hvis ideen er god nok, så derfor tør jeg godt poste dette indlæg. Jeg har gået med det i hovedet nogle dage, men nu er jeg kommet frem til, at hvo intet vover, intet vinder.

Så kom med jeres tanker:) Har I lyst til at deltage med noget? Eller har jeg skudt forbi? Eller ku det være fedt? Eller er jeg en pølse, der sover for lidt, og intet fatter?

Nu poster jeg.... hjertet på bloggen...

Nyd dagen!

26 kommentarer:

 1. Hej, jeg kan desværre ikke byde ind med så meget praktisk hjælp, men... vil rigtig gerne tilkendegive, at jeg synes det er en rigtig god ide du har der! Jeg glæder mig rigtig meget til at se det tage form ☺
  ... og god bedring med knægten ♥

  SvarSlet
 2. Sad og læste det første af indlægget og tænkte: Lav det til en blog! Og så kom det. Jeg synes det er en fantastisk ide, og et godt udgangspunkt for måske senere at kunne gøre det til noget lidt mere "professionelt". Når det så er sagt er der jo ufatteligt mange meget professionelle blogs, så måske viser det sig at være et perfekt sted.
  Jeg vil enormt gerne hjælpe med hvad jeg kan, mine designevner er desværre bare lidt begrænsede, så håber nogle træder til. Tvivler egentlig ikke på det, for sådan er bloglandet da vist :)

  Ser frem til at følge udviklingen og holder øje med flere DIY. Er der nogle begrænsninger på emner for DIY's?

  Kh Anne / Krittewitt

  SvarSlet
 3. Jeg kan desværre heller ikke hjælpe. Men jeg synes også det er en super ide! :D

  SvarSlet
 4. Hej Kat

  jeg synes også det er en super idé. Kan ikke hjælpe meget med layout, da jeg er helt grøn på feltet. Men vil følge udviklingen, og byder gerne ind hvis der skulle vise sig en udfordring, som jeg har forstand på;o)

  Mange julehilsner
  CilleBille

  SvarSlet
 5. Hvor er det altså fedt, I er så positive omkring projektet:) Det er jeg virkelig glad for!

  På skitsebrættet hedder bloggen 'Danske DIY'
  er det et godt navn? Eller er der andre forslag? Så vidt jeg kan se, kan man nemlig ikke lave navnet om, og jeg kan ikke komme rigtigt igang, før vi har et godt navn.

  SvarSlet
 6. Super idé, jeg glæder mig til at se hvordan projektet udvikler sig.

  SvarSlet
 7. Hejsa, har lige fundet din blog, og ville selv elske et samlet DIY-sted, da jeg ikke har tid til at følge alle de blogs jeg gør, som jeg mest følger for deres lækre DIY opskrifter. Jeg er grafisk designer, og vil måske gerne biddrage med et Photoshop-layout til dig, hvis du kan finde en programmør der vil gøre resten af arbejdet.

  Jeg vil foreslå Wordpress på et eget domæne som platform, i stedet for Blogger, det giver mange flere muligheder. Kast mig evt. en mail og fortæl mere om hvad du har tænkt dig.

  SvarSlet
 8. ÅH Malene, hurra for folk som dig:) Mailer dig straks:)

  SvarSlet
 9. Ang. navn: ikke at jeg ikke kan lide "danske DIY"... men hvorfor "danske"? Min umiddelbare tanke er, at det ikke er så relevant at få frem... måske der var andet, der var mere aktuelt at få frem i titlen.
  Måske lidt lune og humor... som du også har i dit eget blognavn, og samtidig få frem, at det er en samling af DIY-projekter.

  og igen... super du vil lægge energi i sådan et stort projket ☺

  SvarSlet
 10. Maja: ja?:) Kom ENDELIG med et bud! Det er ikke et særlig cool navn, men min hjerne er DØD. Men altså, 'danske' var bare fordi, det kun skal være dem på dansk. De engelske er der nok samlinger af;)

  SvarSlet
 11. Jeg glæder mig så meget! Ligesom Malene bruger jeg for meget tid på at læse blogs, når det i virkeligheden mest er DIY´erne, jeg vil have fingrene i!
  Har ikke det store at bidrage med hvad angår lay out, navn eller andet. Prøver foreløbig at få tid til selv at lave en DIY eller to...
  Go Kat!
  Maja F

  SvarSlet
 12. Super idé!

  Ang. titel: Nu er DIY jo et engelsk ord (eller rettere en forkortelse), jeg synes at det kunne være federe med noget på dansk.
  Og er DIY/"gør-det-selv" som emne måske for bredt? Det begreb indeholder jo en milliard ting udover det som de fleste af os tænker på som kreative sysler, inkl. renovation af traktorer, programmere sin egen hjemmeside, hvordan man laver bund i et akvarium og hvordan man får et fjernsyn til at virke, når lyden er gået.

  Med andre ord; påtænker du nogen form for afgrænsning af emnet? Så vil det også være nemmere at pejle sig ind på en god titel.

  SvarSlet
 13. Saga: Ja, jeg påtænker en eller anden form for grænsesætning. Men hvor den skal gå, det ved jeg ikke helt. Altså, Gør-Det-Selv-Bomber og narko... nej, det kommer helt sikkert ikke med. Opskrifter på mad kommer heller ikke med, der har vi alletiderskogebog og en masse andre sider. Jeg ved NADA om scrap, og det siger mig personligt heller ikke så meget, men jeg vil gerne medtage det, evt. med hjælp fra en administrator?

  Ang. navnet, så har jeg også tænkt at DIY jo ikke er dansk. På den anden side, så er det, for mig i hvert fald, et begreb, der siger noget lidt andet end Gør Det Selv? Er jeg ene om det? Ulempen ved DIY-navnet er, at hvis man er helt ny i GDS verdenen, så er det jo ikke DIY-bogstaverne, man googler...

  Allerhelst ville jeg kalde bloggen noget morsomt, noget, der appellerer til de mennesker, der skal bruge den. Men jeg kan overhovedet ikke finde på noget som helst.

  Åh det er svært... Men tak for tankerne:)

  SvarSlet
 14. jeg vil rigtig gerne være med i projektet og måske være din sparrings partner hvis du har lyst ;) ?

  jeg ved ihvertfald noget om scrapbooking og kort, og alle mulige andre kreative ting.
  Og så kan jeg måske fikse en blog.

  SvarSlet
 15. nå ja og så synes jeg det er et super godt initiativ og ide.
  Jeg har selv leget med tanken, også om et kreativt forum, men nu kom du lige først ;)

  SvarSlet
 16. Marolle! Hvor er det fedt!!! Jeg vil supergerne ha nogle partners in crime;) Jeg sender dig lige en mail senere idag:)

  Seriøst, mit hoved blinker bare tomt, når jeg forsøger at komme på et godt navn til en blog...

  Her er lidt flere tanker om den, hvis andres hoveder virker?

  Altså: det skal være et samlingssted for de danske DIY's først og fremmest. Det skal være indenfor det mest gængse crafting. Strik, sy, hækle, scrap (som jeg ikke ved en fis om) papirnusseri i almindelighed, og... hvad har jeg glemt?

  Haven, opskrifter på mad, og... ja den slags, har 'deres egne' blogs, og jeg ved ikke et hak om det, så jeg tænker, det gælder om at begrænse sig lidt.

  Åh jeg tænker, så det knager, men der kommer bare ikke noget.

  SvarSlet
 17. super :)

  Jeg synes lidt at ordet "krea" skal indgå, måske krea lager eller noget i den retning ?

  SvarSlet
 18. Ja, jeg overvejer det også. Men i mine ører har ordet krea en lidt negativ klang. Sådan lidt børnehave-tændstikæsker-med-makaroni-på-agtigt. Men måske er det bare mig?

  SvarSlet
 19. Hejsan! Jeg er ny her i bloglandet - og syntes det er helt fantastisk - at kunne hoppe fra blog til blog og se kreative indlæg og dagligdagsberetninger. Nå det så er sagt, så første gang jeg så/hørte om DIY - var det her i bloglandet.Det tog mig en rum tid at finde ud at - det hed do-it-yourself, indtil en dag at jeg stod i Søstrene Grene...!!Som udenforstående ville jeg ikke google efter DIY men efter kreativitet(krea)-tips og tricks. MEN MEN MEN hvis det er DIY´s man vil dele her i bloglandet er overskriften jo egentlig meget sigende.
  Nu vil du gerne at det skal være lyde hygsomt...og der er DIY-biblioteket, DIY-værkstedet.dk, krea-værkstedet.dk .DIY-forum.dk måske for trist?... men måske blingblingoglir.dk:-)
  hmmm Ligger hovede i blød og vender måske tilbage - hvis jeg har noget at give.... Hilsne Stine

  SvarSlet
 20. Hej Kat.
  Har fulgt med "anonymt" et stykke tid, men vil da lige byde ind og sige at jeg altså synes det er et fantastisk koncept, du har gang i. Hvad angår det praktiske er der ikke så meget jeg kan gøre, er selv rimelig uduelig til alt der starter med html.
  Hvad angår navne er jeg ude i noget a´la "bedstemors værksted" og så smide DIY eller krea ind i beskrivelsen. Men det er nok bare fordi jeg forbinder AL håndarbejde med min Omma. ;)
  Ellers er idé-kælderen et bud?

  Ps. Ved ikke om du kan bruge den, men jeg postede i går min aller første hækleopskrift.

  SvarSlet
 21. Kat, smid en tråd inde på Slyngebarn og snart har du fyrre gode forslag! SB kan alt, ved du ;)

  SvarSlet
 22. Hej Kat...Super idé og jeg vil med glæde melde mig som fast læser på den nye blog. Ang. navn kunne disse stikord måske sætte noget igang:

  kreative fiduser, gør det selv kreativt, de samlede kreative værker, kreative guldkorn...:-)

  Glæder mig til at følge projektet :-)

  SvarSlet
 23. Af hensyn til et søgevenligt navn, synes jeg bestemt at Kreativ /krea vil være godt.
  Som et fælles ord for håndarbejde og kreativitet a la klip og klistre er vel "husflid" (definition: "fremstilling i hjemmet af nytte- eller pyntegenstande")... det lyder bare enormt gammeldags. Måske man kunne lege lidt med bogstaverne eller start/ endelse og gøre det lidt hipt ☺

  SvarSlet
 24. Tak for navne-ideer:) Vi er nogle, der brygger videre på alle ideerne, og det skal nok blive godt! Vi har mange ideer (bare ikke til navne, så kom endelig med flere tanker) og ohhh jeg glæder mig til det hele bliver en realitet:)

  SvarSlet
 25. Hmmm..

  (Danske) kreative opskrifter?

  Kreativt bibliotek? (Eller leksikon?)

  Kreativisteternes opslagsværk?


  ---

  Det er er bare SÅ svært at finde på navne!

  Held og Lotto med det :-)

  SvarSlet
 26. Hov havde misset din opdatering :) Venter spændt på hvad i hitter på.. har tænkt lidt på et navn, men kan ikke finde på andet end noget med Krea, hvilket ikke lyder som et ord, der er stemning for at have med :)
  Men følger spændt med :)
  KH Micha

  SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!