søndag den 8. august 2010

Mens vi venter på rugbrødet




Gør døren høj og porten vid! Jeg har haft gang i Ballerupmixeren! En satan af en køkkenmaskine, der stammer fra min farmors køkken. Den vejer 6000 tons, men laver nu mad til 4. generation. Aj låve it! Mens jeg ventede på tilsæt-kun-vand-rugbrød, lavede jeg denne, min første tutorial. Jeg er selv blevet inspireret til den et sted out there, og håber, du vil finde den inspirerende også.




Her er grejet. Nyn gerne en glad lille Jørgen Clevin til. Jeg har brugt noget møbelfilt, jeg havde liggende, og så mine ææælskede retro-rester og et lille stykke Marimekko. Men jeg forestiller mig, at almindelig filt også kan bruges. Møbelfilt er ret tykt, hvilket giver god hold.



Tegn cirkler på et stykke filt, pas på cirklerne ikke bliver for store, da det så kommer til at flane, når vasen er færdig. Tegn på bagsiden, så er der (som man kan se) plads til at skifte mening.



Læg stofstykkerne op, så du synes det ser fint ud.



Jeg har sådan en smart patchwork-limstift, men jeg er sikker på, en almindelig limstift kan gøre tricket også. Stoffet limes på. Pas på blodsukkeret! Kammerjunkere fra dagen før kan anbefales til en kop kaffe.



Sy rundt i kanten af cirklerne. Husk for Guds skyld at lave en prøve (eller hav opsprætteren klar). Jeg synes, det virkede bedst med min åbne trykfod, men prøv dig lidt frem, også mht. stinglængde og nåleindstilling.



Lav filt-rektanglen til en pølse, og zig-zag den sammen. Jeg har brugt en 6mm bred zigzag, og det ser fint ud. Kanterne støder bare op mod hinanden, ikke noget med sømrum.



Betræk syltetøjsglasset og voila! Og så kom der alligevel solskinsstrejf i min stue idag.

2 kommentarer:

  1. Superfin vase! Det må prøves. Og i øvrigt, hyggelig blog du har, har straks føjet den til bogmærker :)

    SvarSlet
  2. Tak for det:) Ja, jeg sidder og nyder synet af vasen, og planlægger en blyantsholder i samme princip.

    SvarSlet

Skriv endelig en kommentar, jeg bliver så glad!